Строителни ремонти гр. Пловдив

Ремонтни услуги. Вътрешни и външни строителни ремонти за гр. Пловдив и близките населени места

Проектиране на Ел. инсталации

Предлагаме проектантски услуги и консултиране при изграждане на Електроинсталации за всякакъв тип сгради и помещения

Проектиране на ВиК инсталации

Предлагаме проектантстки услуги и консултиране при изграждане на ВиК инсталации за всякакъв тип сгради и помещения

Нашите услуги

Основен ремонт, Строително-ремонтни услуги и Довършително-ремонтни дейности на апартаменти, къщи, жилищни кооперации, хотели, биснес и офис сгради, търговски обекти.

Къртачни услуги

Още във началото на един основен ремонт в повечете случаи се налага основно къртене и отстраняване на отпадъчни и ненужни материали, за да бъдат положени новите материали. Къртим стари плочки, мивки, тоалетни, вани, мозайка, мазилка, фаянс, бетон, комини, тухлени/панелни/бетонни стени, YTONG, гипсокартон, както и осигуряваме отвори за врати и прозорци. Извършваме цялостно къртене при ремонт на стара баня.

Монтаж / Демонтаж на мебели

Наред със строителните ремонтни дейности мебелите са изключително важни в за обновяването на всеки дом, офис или магазин. Сглобяването на мебели е трудоемък и сложен процес, а и понякога доста труден. Може да разчитате на нас за и за тази не лека.

Професионални електроуслуги

Екипът ни от електротехници изпълняват бързи и качествени електроуслуги в гр. Пловдив и близките населени места. Проектираме ел. електроинсталации по индивидуални проекти и изисквания (без значение от вида на мрежата - домашна или корпоративна), а също и структурно-мрежово окабеляване. Извършваме изграждане на нови ел .инсталации или ремонтираме остарели, както и по-дребни електроремонти като смяна на ел. табла, предпазители, монтаж на контакти, ключове, осветителни тела, полагане на кабели и кабелни трасета и др. При проблеми и дефекти в мрежи и инсталации извършваме диагности за откриване на проблемни участъци и прекъснати кабели. В повечето случаи след откриване на проблема правим подмяна на дефектиралите елементи.

ВиК усклуги - изграждане и ремонт на ВиК инсталации

Извършваме ВиК ремонти, подмяна и новоизграждане на водопреносни инсталации във всякакъв вид сгради и открити площи, монтаж на мивки, смесители, душ системи, душ кабини и др. Предлагаме цялостна подмяна на водопреносната мрежа, отделни наложителни ремонти или изпълняване на комплексна и добре структурирана ВиК инсталация. При спешни аварийни ситуации по ВиК проблем съдействаме незабавно. Виж повече.

Замазки, Монтаж на подови настилки и стенни облицовки

Извършваме полагане на познатите вътрешни и външни замазки. Извършваме монтаж всички видове подови настилки и стенни облицовки от гранит, мрамор, технически камък, ламинат, масив, фаянс и мн. други.

Монтаж на вътрешна и външна топлоизолация

Топлоизолацията е най-добрия вариант за термо конфорт във Вашето жилище, през всеки сезон. Нашите майстори поставят всички видове външна и вътрешна топлоизолация. За вътрешна топлоизолация използваме топлоизолационни плочи от стиропор, минерални, неопор или фибрам. За външна - стиропор, неопор или фибран, както и финалните дейности като мазилка, обшивка, грундиране, полагане на мрежа, монтаж на стенни облицовки от всякакъв вид. Монтажите на топлоизолация извършваме със собствени скелета или по алпиниски способ.

Сухо строителство, гипсокартон, зидарии

Проектираме и изграждаме тавани и стени от гипсокартон с двойна или единична скара, вграждане на скрити осветления и монтаж на токоизправители, куфари и фигури. Гипсокартона намира приложението си в най-различни случаи, но основните са: за нивелиране на помещението, за вътрешна топлоизолация, за постигане на дизайнерска архитектура. Извършваме монтаж на влагоустойчив гипсокартон чрез лепене и дюбелиране или чрез конструкции - скара.

Довършителни ремонти - шпакловки, мазилки, боядисване

Довършителните процеси в края на всеки основен ремонт включват - полагане на вътрешни и външни декоративни мазилки на стени и тавани, шпакловане и боядисване, а понякога и лепене и монтаж на стенни облицовки. Извършваме и всички комерсиални услуги, които съпътстват познатите довършително-ремонтни услуги. На нас можр да разчитате и за монтажът на всякакъя тип електроуреди за вграждане, монтаж на осветителни тела, ел. контакти, ел. ключове и т.н.

Основен ремонт на баня, монтаж на санитарни уреди

При извършване на цялостен ремонт на баня следваме определени стъпки като: Къртене и оголване на повърхностите до основи, полагаме замазки, нивелираме стените и пода, третитраме с хидроизолационни материали. Изграждаме вътрешни конструкции от влагоустойчив гипсокартон ако е нужно за обличането на ВиК тръбите. Полагаме нужните мазилки, фаянс, гранитогрес и монтираме душ кабини, вани, джакузита, тоалетни чинии, писоари, бидета, мивки, смесители, душ системи, осветителни тела и огледала.

Изработка и монтаж на кухня по поръчка

Ние ще изпълним всички процедури по проектирането, дизйна, изобора на материали, транспорта и монтажът на Вашата нова кухня. Нашите услуги включват: Проектиране на кухня; Изработка на кухня; Закупуване и транспортиране на материалите; Монтаж на кухнята (обков, дръжки плот, гърбове, аксесоари); Монтаж на мивки, смесители и електроуреди.

Извършваме всички видове вътрешни и външни строително-ремонтни услуги и довършителни работи

Ние предлагаме цялостен пакет с всички видове услуги за основен ремонт и преустройство, за реновации в интериора и екстериора, така че да си осигурите мечтаната среда за живот, вкл. извършването на луксозни ремонти.

Нашите дейности включват цялостен пакет от строително-ремонтни услуги, които имат за цел да осигурят крайният резултат, а именно постигането на един уютен дом или бизнес обект. Нашите вътрешни и външни ремонтни услуги включват:

  • Разглобяване на старите мебели, ако искате да се отървете от тях, или преместването им в свободните помещения, при положение, че ремонтът ще се извършва поетапно;
  • Къртене на старите настилки, вратите, прозорците, старата санитария;
  • “Обръщане” на прозорци и врати;
  • Проектиране и изграждане на ВиК и Ел инсталации;
  • Вътрешни и външни зидарии и направа на гипсокартонови конструкции, окачени и растерни тавани;
  • Полагане на изравняващи замазки на пода и стените, грундиране, полагане на хидроизолационни материали;
  • Извършване на цялостен ремонт на баня и мокри помещения;
  • Монтиране на подови настилки;
  • Монтиране на стенни облицовки от най-различни материали – камък, дърво, PVC и др.;
  • Довършителни ремонти – Шпакловки, Декоративни мазилки, Боядисване;
  • Проектиране и монтаж на кухня по поръчка / Мебелни материали за кухня от www.andi-design.eu / ;
  • Довършителни монтажни дейности – монтаж на електроуреди, ел. контакти, ел. ключове, осветителни тела, LED осветление, мебели и т.н.

Нашата цел е да уползотворим Вашите очаквания за качеството на изпълнение и вместването на ремонта в определения срок за изпълнение. При нас бързо свършената работа не осначава влошаване на качеството. Напротив! Наш основен приоритет е качествено извършен ремонт с бързи темпове, но с внимание към детайлите, за да бъде Вашият ремонт идеално завършен.

Ние осъществяваме всички ваши идеи за ремонт на апартамент, независимо дали става въпрос за цялостен или козметичен ремонт. В това число, когато искате да осъществим малък ремонтен проект, но и за цялостен ремонт на Вашият апартамент или търговски обект. На нас може да разчитате както при спешна нужда от ремонт на аварирали части и инсталации в апартамента и съпъстващи технологични проблеми, но и при планов ремонт, който проектираме заедно с вас и реализираме качествено, за да подобрим средата за живеене и да повишим стойността на вашия апартамент. Нашият екип притежава огромен опит в една от най-трудните за ремонт части във всяка сграда – банята. Ремонтът на баня е изключително труден за извършване процес, защото в неговото извършване влизат редица познания и опит, които само професионалните майстори познават. Това са доброто извършване на ВиК и Електро инсталациите, за които е от особено значение да бъдат изградени доста умело и на професионално ниво, така че за в бъдеще тези важни инсталации да функционират правилно и безаварийно. Доброто познаване на устройствата и спецификите на ВиК и Електро инсталациите е наложително и безкомпромистно за всеки един майстор, извършващ строителни ремонти.

Ние предлагаме цялостен пакет от строителн-ремонтни услуги и довършителни работи, които извършваме основно на територията на гр. Пловдив и близките населени места. На нас може да разчитате, когато имате нужда от специалисти, които да решат Вашите проблеми при технически неизправности във ВиК и Електроинсталациите, така и при осъществавяне на Ваши планирани ремонти – основен ремонт и цялостно вътрешно и външно реновиране на жилищни и обществени помещения, довършителни-козметични ремонти – Шпакловане, Боядисване, Мазилки, Електроремонти, ВиК аварии!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Цялостни ремонти за гр. Пловдив и областта – www.plovdiv-remonti.com
 
Строителни и довършителни ремонти гр. Пловдив – www.remont-plovdiv.com
 
Вътрешни и външни ремонти за гр. Пловдив и областта – www.remonti-plovdiv.eu
 
Ремонти Пловдив Цялостни строителни ремонти гр. Пловдив – www.plovdiv-remonti.eu

Основен ремонт на апартаменти, къщи и жилищни кооперации

Ремонтът на жилищен имот, било тухлен или панелен апартамент или къща не е лесен процес, и е свързан с продължително и внимателно планиране, знвестиране на значителни финансови средстава за материали и труд, продължително време, много старание и упорита работа от майсторите, както и на търпение и отзивчивост от страна на клиентите.

Основен ремонт на недвижим имот

Строителни ремонти за гр. Пловдив и областта. В днешно време всяко статистическо семейство (с деца или не) при покупка на жилище се стреми да си осигури един приличен комфорт и подходяща, удобна среда за отглеждане на децата си. В този ред на мисли ако се направи една обща равносметка, а и статистически – обикновенно на паза за имоти се търсят най-често жилища с обща жилищна площ от 60 до 90кв.м., 3 или 4-ри стайни, тухлено строителство. Това е разбираемо с оглед пазарните цени на имотите в България, които показват, че най-изгодните оферти са за жилища с площ между 60-90кв.м. Тук е мястото да отбележим една много съществена разлика в съотношение площ и цени, а именно жилища т.нар многостайни, които надвърлят 90кв.м жилищна площ са доста по-скъпи например от двустайно или тристайни жилище с площ от 70-80кв.м. Разликата в цената върви в порядъка от 40-80% по-скъпо в полза на многостайните жилища над 90кв.м., а забележете, че разликата в жилищната площ е само едни 20-30кв.м, а цената в процентно съотношение е доста по-висока.
 
Рано или късно идва времето, когато всеки се сблъсква с предизвикателството да направи “основен ремонт” на жилището, в което живее или ремонт на новозакупено. Дали ремонтът ще е на апартамента или къщата – е без значение, защото ремонтните процедури стъпки са едни и същи. 
Ще направим едно уточнение какво представлява един “основен ремонт“, защото има твърде много обяснения, и всичките са доста разнородни. Основен ремонт на жилище не е да си ремонтирате банята, да си пребоядисате стените или да си монтирате нова кухня. Основен ремонт не е да си смените дограмата, да си направите външна топлоизолация и да си сложите ламинат в спалните. Основен ремонт също така не е и да си смените дограмата и да си залепите плочки в коридора. Основен ремонт не е и да си направите вътрешна изолация и окачени тавани от гипсокартон. Има страшно много варианти и комбинации, но едно е ясно: всичко изброено влиза в графата „Частичен ремонт“ или „Освежителен ремонт“. Основният ремонт на апартамент или къща, включва много повече неща и се изисква всеобхватно планиране на целия процес. Всички поетапни, ремонтни дейности трябва да се планират внимателно, както преди започването на ремонта, така и по време на реализацията му. Инвестицията в проекта няма да е никак малка, средно за един нормален семеен апартамент от 80-90 квадратни метра заедно с труда и материалите в днешно време ще коства сума някъде от порядъка на 30-60хил. лв.. в зависимост от подбора на материали. Какви са стъпките, които трябва да направите за реализиране на ремонта? Първо: преценете дали бюджетът Ви ще се справи с всичко това, а за да бъде преценката Ви вярна ще трябва да търсите консултации с не един или двама майстори. Един цялостен апартамент наистина включва страшно много средства и сериозно плануване.
 

Какви са стъпките за реализиране на всеки основен ремонт. 

На първо място винаги се започва с – 

Бутане на стени, Сваляне на мазилки, Демонтажи, Зидария, ВиК и Електроинсталация

В почти всички случаи един основен ремонт на апартамент или къща, при положение говорим и за външните, фасадни части на сградата включват:
 
  • Разглобяване на старите мебели, ако искате да се отървете от тях, или преместването им в свободните помещения, при положение, че ремонтът ще се извършва поетапно;
  • Трябва да наемете хамали или сами да се погрижите за изхвърлянето на старата покъщнина;
  • Къртене на старите настилки, вратите, прозорците;
  • Демонтаж на дограмата;
  • Къртене на старата баня, отстраняване на старата ВиК инсталация, ако се налага и електроинсталацията;
  • След като приключи голямото кртене и чистене се монтира дограмата;
  • Прави се “обръщане” на прозорците и вратите;
  • Проектират се и се изграждат ВиК и Ел инсталациите;
  • В зависимост от проекта Ви се правят зидарии и изграждане на гипсокартонови конструкции;
  • Полагат се изравняващи замазки на пода и стените, грундират се всички стени и пода;
  • Извършва се цялостен ремонт на банята;
  • Монтират се подови настилки във всяко едно помещение;
  • Шпакловат се стените, след което следва боядисване;
  • Монтират се вътрешните интериорни врати:
  • Прави се проект за нова кухня или си поръчвате готова, при което и в двата случая ще ви е нужен майстор за сглобяването й;
  • И накрая са всички довършителни работи – монтаж на електроуреди, контакти, ключове, осветителни тела и т.н.

Къртене и чистене, извозване на отпадъчни материали при основен ремонт

Къртачни услуги Пловдив. При стартиране на основен ремонт първото нещо, което се прави са така наречените “хамалски дейности”. Хамалските услуги включват разглобяване и изнасяне на мебели, демонтаж на гардероби, скринове, шкафове, стари кухни, радиатори и др., т.е. изнасяне на всичко подвижно. След тях се пристъпва към голямо къртене и отстраняване на старата дограма, вратите, вик инсталациите, електроинсталациите (табла, ключове, контакти и др.), къртат се мазилки, плочки и ламинат, къртят се плочките в банята, отстранява се цялата санитария. Ако има наличие на гипсокартон, който трябва да се отстрани се демонтира и той. Целта е целият апартамент отвътре, а и от вън ако искаме и монтаж на външа топлоизолация да бъде изчистен до здрави основи, така че да положим новото. Често един основен ремонт на апартамент включва бутане на стени, зидане на врати и прозорци, за преобразуване на помещения, поне до колкото конструкцията позволява. Демонтират се и всички стари тръби на ВиК инсталацията. След това е от особена важност и ел. и вик инсталациите да бъдат направени професионално. След като се приключим с хамалогията, монтирали сме ел. и вик инсталациите идва ред на зидарията и гипсокартона (в зависимост от пректа). По-икономично е стените да се изградят с тухли четворки 250/250/120 или газобетоннни блокчета YTONG 125/600/250. Wienerberger POROTHERM 12 N+F също е едно добро решение, въпреки по-високата цена. Някои пък предпочитат направата на щендерни стени от гипсокартон, като по средата се слага минерална вата за звукоизолация.

Събаряне на стени, къртене на отвори за врати и прозорци

Екипът ни предлага всички видове къртачни услуги: къртене на стени, къртене на бетон, къртене на стара баня, къртене на кухня, къртене на комин, къртене на мозайка, къртене на подпрозорец и демонтаж на дограма. Възползвайте се от нашите услуги свързани с къртене в Пловдив и региона, а ние ще Ви дадем ниски цени за всички къртачни услуги.
 
Къртим стари плочки, мивки, тоалетни, вани, мозайка, мазилка, фаянс, бетон, комини, тухлени/панелни/бетонни стени, YTONG, гипсокартон.
 
Възползвайте се от качествените къртачни услуги на osnovenremont.bg. При нас ще намерите точно това, от което се нуждаете – професионализъм, дългогодишен опит, лоялност, конфиденциалност, експресно изпълнение, адекватно и коректно отношение и всичко това на много добри цени. Научете повече за услугите, които предлагаме и не се колебайте да се свържете с нас, за да насрочим първоначален Безплатен оглед. Предлагаме ви: къртене на баня, къртене на бетон, къртене на стени, къртене на кухня, къртене на комин и къртене на подпрозорец.

Разглобяване на мебели и кухеннска мебелировка преди основен ремонт за гр. Пловдив и областта

Наред със строителните ремонти мебелите са изключително важни в за обновяването на всеки дом, офис или магазин. Сглобяването на мебели е трудоемък и сложен процес, а и понякога доста труден. Може да разчитате на нас и за тази не лека задача.
 

Ние можем да предложим бърз и надежден демонтаж и монтаж на домашни мебели и офис обзавеждане като:

  • Дивани
  • Легла
  • Маси
  • Секции
  • Столове
  • Шкафове
  • Гардероби
  • Скринове
  • Бюра

Когато се извършва демонтаж-монтаж на мебели е важно да си оставим пространство и за самото сглобяване и място за поставяне на вече сглобената мебел.

При монтаж е важно стриктно да се следят инструкциите и да се внимава да не се навреди на останалата част от жилището Ви.

Демонтаж на мебели

Демонтажът на мебели е доста по-лесен вариант, отколкото монтажа.

Ако желаете да запазите мебелите здрави и някой ден отново да ги сглобите, то трябва да извършите демонтажа стриктно и внимателно, като преценявате всяка стъпка, така че да не счупите мебелите.

Монтаж, при който мебелите ще бъдат изхвърлени се извършва много по-лесно и бързо. При него можем да си позволим да счупим мебелите и да бъдат изнесени на части.

Защото знаем, че дори да успеете да направите демонтаж сами, после ще се запитате как да пренесете и къде да изхвърлите ненужните вече мебели.

Проектиране и изграждане на Електро и ВиК инсталациите

 

Ремонтът, подмяната и изграждането на тези видове инсталации може да се прави паралелно, но само ако електотехници и водопроводчиците не си пречат взаимно. Ако се прави и подмяна на старата ел. инсталация се отрстраняват и старите кабелни трасета, доколкото е възможно. Има два варианта за изграбждане на нова ел. инсталация – с гофриани тръби или чрез мостови кабели. При първия варина се прорязват канали в тухлите и бетона и в тях се монтират гофрираните тръби, този вариант е по-рядко срещан, защото се оскъпява електроинсталацията, но за сметка на това при последващ ремонт на ел. инсталацията, кабелите, които се намират в гофреттата имат възможност да бъдат изтеглени и заменени, което не позволява окабеляване с моствои кабели. Моствоите кабели остават зад мазилката и нищо не може да ги отдели, освен къртене на мазилката. Това е за окабеляването, при всяка инсталация се правят отвори в тухлите и бетона за монтиране на конзолни кутии. Контактите, ключовете, разпределителните кабелни трасета се полагат в конзолни кутии. На ред с окабеляването и конзолните кутии се монтира и разпределителното тъбло, в което се помещавата авт. предпазители, главния прекъсвач, дефектнотоковата зачита, електромери, релета и др. Има две възможности за монтаж на ел. табло – открит или вътрешен монтаж. При вътршния монтаж таблото е вкопано в стената, а при външния монтаж таблото се монтира след шпакловките и боядисването. Всички останали елементи от електрическата мрежа като контакти, ключове, осветителни тела се монтират чак накрая след довършителните процеси и боядисването.

ВиК инсталацията е другият вид инсталация, който се прави веднага след къртенето и зидариите. ВиК-то включва смяна на тръбите в банята, тоалетната, мокрото помещение и кухнята. Старите, похабени и ръждясали метални тръби се заменят с нови полипропиленови – ново поколение тръби, които не подлежат на корозия и осигуряват по-добър дебит на водата. Разположението на санитарната арматура е важен момент при проектирането на една баня. Всичко трябва така да се пресметне, че да е максимално удобно и комфортно за обитателите. Колко струва една нова ВИК инсталация? За една нормална баня от 3-4 м2, цената с труд и материали излиза около 3000-5500 лв. Веднъж, след като сме приключили с водопровода и канализацията се прави тест, за да се убедим, че всичко е наред с тръбите и няма течове. Накрая стените се измазват с варо-циментова мазилка, а на пода се прави циментова замазка.

Проектиране и изграждане на качествени и надеждни електрически инсталации. Външно окабеляване, монтаж на външни ел. табла и осветление.

 

Нашият екип е изграден от опитни електротехници, които имат дълъг стаж в изграждането или подмяната на домашни и корпоративни електроинсталации. Притежаваме солиден опит в монтажа на най-различни електрически табла – монофазен и трифазен ток, в инсталирането на ключове и контакти, осветителни тела, LED осветление, девиаторни ключове и контакти, външно осветление, електроокабеляване, мрежово окабеляване. Извършваме смяна на токови кабели на всякакъв вид електроуреди и машини за промишлеността.

Проектиране на електроинсталацията

Преди всяко изграждане и монтаж на електоинсталация е изключително важно електротехникът /електротехниците да я проектират правилно и съобразено с нейното предназначение. Преди всеки ремонт правим обстойна консултация с нашите клиенти, относно какви електроуреди и крайно тела ще захранва всеки токов кръг от съответната електроинсталация, като се съобразяваме с всички изисквания и нужди на нашите клиенти. От изключително значение е преди всеки електро-ремонт да сме наясно за абсолютно всяка потробност от дадения проект. След като сме се уверили, че сме покрили всяка подробност правим цялостен проект по изграждането на електроинсталация, съответно изготвяме списък с всички електроматериали и образуваме цеонообразуване – труд и материали.

Професионално изграждане на електроинсталацията

Електроинсталацията е един от основните елементи на всяка сграда, такава е й ВиК инсталацията. За това е изключително важно тя да бъде изградена професионално от компетентни ел. техници с правилното електрооборудване. Електроинсталациите, ВиК инсталациите и водоснабдяването са основните структурни елементи в една сграда, след тяхната реализация се прави ремонт на всичко останало. Ето защо и изграждането на тези инсталации се прави в най-ранният етап от всеки съвременен ремонт. В случаят говорим за основен ремонт на новопостроена сграда или основен ремонт на стара сграда след изкъртване и демонтаж на старите ВиК и Ел. инсталации.

В случай, че става въпрос за къртене на търговски помещения или апартаменти ( преработка или новизграждане на ел. инсталация ) извършваме наколко процедури, в зависимост от спецификата на проекта – рязане на канали в тухлите и бетона за нови контакти, ключове, окабеляване, кабелни връзки и конзолни кутии. На практика вече говорим за новоизграждане на електроинсталация, а не за преработка.

Окабеляването – отворено и скрито електроокабвляване

Поради сложността на инсталацията отвореното окабеляване има неоспоримо предимство. Може лесно да се монтира на всякаква повърхност и не се налага по-нататъшен ремонт на такива помещения. Такъв вид отворено окабеялване не е за предпочитане за жилищни помещения – едно, че визуално не е приятно и второ не е практично. Но ако извършите скрито окабеляване, това е доста труден процес, който ще изисква по-нататъшен ремонт на помещенията.

Монтаж на електроинсталацията и електроокабеляване монтирани в гипсокартонови конструкции и окачени тавани

В случи, при които се прави монтаж на ел. инсталация и окабеляване на помещения, предвидени с т.нар гипсокартонови куфари, окачени и растерни тавани в повечето случаи изобщо не е нужно да се кърти за канали и отвори, кабелите, контактите и ключовете се монтират в гипсокартона. За контактите и ключовете се правят кръгли изрезки в гипсокартона и в тях се закрепват специални конзоли за гипсокартон, в които се монтират контактите и ключовете.
 

Електротехникът / електротехниците трявбва да са предварително наясно каква е крайната цел

За да извършим всичко професионално и компетентно, от което нашите клиенти да бъдат напълно доволни се стремим от началото до края да изпълним всички ремонтни дейности в предвидения срок с голяма прецизност и точност, така че крайният резултат да е една добре структурирана и ефективна ел. инсталация.

Подмяна на електроинсталация от партидата (външното табло на доставчика на електроенергия)

Какво означава да се подмени старата електроинсталация и как протича този процес?

Педи повече от две десетилетия електроинсталациите са правени по стар и остарял метод, който вече никога не се използва. Да започнем първо със това – какво представлява една ел. инсталация или електропреносна мрежа?

Електроинсталациите са системи от проводници, ел. елементи и ел. консуматори на електричество, които се грижат за електрозахранването в един “обект”, било то сграда или дворно място. Проводниците (кабелите) са транспортните магистрали на електричеството, контактите са елементите, които служат като свръзка между подаваното електричество и крайните електроуреди, ел. ключовете и превключвателите са бутоните on/off, осветителните тела са крайни консуматори за светлина. Всяка електроинсталация има главно електроразпределително таблоо, където се помещават главния бушон (предпазител), авт. предпазители за всеки токов кръг, които служат за защита при токови удари и всякакви аварийни систуации (къси съединения). Предпазителите изключват електроподаването на всеки тиков кръг при определени обстоятеслва (къси съединения, дефект в електроподаването, отечки и т.н). Електричеството преминава през двужилни проводници – Фаза и Нула. Фазата е постоянният или променлив ток, а нулата служи като защита при промяна посоката на тока. Новите инсталации се конструират с един допълнителен защитен проводник, който играе ролята на поемащи промяната на посоката на електричеството, когато се получи късо съединение във веригата. За съжаление, старите електроинсталации са направени само с в жила, а не с три, което изисква своевременната им замяна с трижилна инсталация – Фаза, Нула и Заземяване.

За целата се налага цялостно прекрояване на подмяна на абсолютно всички елементи от ел. мрежата – ел. табло, предпазители, проводници, контакти. Това изисква и подмяна на главният захранващ кабел между разпределителното табло на доставчика и разпределителното табло на клиента. 

Подмяна на стара електроинсталация в къщи и стари жилищни кооперации

Ние сме екип от майстори за ремонтни дейности, чийто членове в редиците са и опитни електротехници, които умат уменията и експертизата да се справят с всеки един електро проблем. Подмяната на стара електроинсталация в недвижим обект не е лесен процес и изисква намесата единствено и само от професионалисти с електротехнически знания и практика. Специализирани сме и притежаваме нужното оборудване за проследяване и откриване на електроаварии – прекъснати проводници, изгорели елементи от електроинсталацията и т.н. На нас може да разчитате за всякакъв тип електроуслуги и технически проблеми в електроподаването.
 
При нужда от панирани електроремонти или неочаквани електроаварии може да се свържете с нас на посочените линкове:
 
 
 
 

ВиК инсталацията

ВиК инсталациите сами по себе си са комплексна мрежа от тръбопроводи и съединения с различни предназначения и като такава направата и изсиква да бъде извършена от майстор водопроводчик със солидни знания в тази сфера, както и притежание на много практически опит и знания. ВиК инсталацията съдържа множество компоненти, за които ремонт или смяната им е нужен добър майстор, с богат опит и зпълненеи на множество ВиК ремонти, както и той трябва да е запознат със спецификите по структурата на ВиК мрежите.

За да се експлоатира една водопреносна мрежа дълги години е необходимо тя да бъде извърчена прецизно и качествено. Има редица специфични правила за направата й, които не всеки знае и умее. От нас може да получите отлично обслужване и ще бъдете сигурни, че изграждането на Вашата водопреносна мрежа е в добри ръце.

Изграждане на ВиК инсталация по професионален начин

Ремонта на тази важна за дома ни инсталация обикновено се прави цялостно, в другите случаи – частични ремонти. При покупка на апартамент в стари панелни или тухлени сгради задължителната подмяна на ВиК и ел инсталациите е в основата на ремонта, който новодомците предприемат.  Да се отървете от старите ръждясали тръби и течовете са приоритет за вашето спокойно пребиваване в новия дом. Ето затова е нужно да се свържете с професионалисти, предоставящи тази услуга в Пловдив и региона като гаранция за нежелани странични ефекти. Твърде специфична е работата на един ВиК специалист. Тук не говорим за смяна на течащия смесител на мивката в банята, а сериозно изпълнение и цялостна подмяна на всички тръби, щрангове, фитинги и всякакви други сглобки, които влизат във водопроводната и канализационната инсталация. В зависимост от това как е бил заложен първоначалния проект при ремонта се изисква отстраняване на старите стоманени или поцинковани тръби и замяната им с нови. Много експерти споделят, че за тях е много по-лесно да изградят по проект нова  ВиК инсталация,отколкото да извършват демонтаж на стара и съответно подмяната  с нова инсталация. Много по-трудоемко и изискващо време като процедура, но пък с инвестирането в такъв ремонт определено десетилетия напред няма да се налага да се тревожите за евентуални течове.
Фирмите, извършващи ВиК услуги, независимо от техния характер, винаги дават гаранция за своята работа. Затова е препоръчително да изберете екип от експерти, а не съмнителни майстори, които при евентуален проблем трудно ще откриете за да поемат своята отговорност. А с водата шега не бива и затова подчертаваме, че при изграждане на нова или ремонт на стара ВиК инсталация приоритетни са вложените материали и качественото изпълнение от опитни и с изградена репутация специалисти.

Какво включва един основен ремонт на ВиК инсталация

  •  
  • Демонтаж на старата ВиК инсталация. Подмяна и ремонт на цялата водопреносна мрежа в жилищни и обществени помещения.
  • Къртачни дейности и демонтаж на старата санитария;
  • Смяна на главните тръбопроводи – вертикални и хоризонтални щрангове.
  • Монтаж на мивки, смесители, душ системи, вани и др. елементи от банята. Монтаж на структури за вграждане.
  • Смяна и монтаж на водомери. Монтаж на бойлери, съдомиялни, перални машини.

За правилното разполагане на ВиК тръбите

При проектирането на ВиК инсталации и Ел. инсталация най-важното е предварително изготвения проект или схема за това, къде и какво ще бъде разположено в целия апартамент. Затова е важно да вземете под внимание всяка подробност преди стартирането на монтажните дейности по изграждането на ВиК инсталацията.

Водопроводните свръзки между банята и тоалетната

Преди да пристъпите към създаване на водопровод и канализация, трябва да прецените ясно точно какви тръби са необходими и къде трябва да се инсталират. В банята или тоалетната могат да се монтират най-различни санитарни устройства и всяко от тях да изпитва недостиг в комуникацията.

Най-разпространените санитарни устройства, които присъстват във всеки дом, са следните:

  • Вана или душ кабина. Тези възли трябва да се свържат със студената и топлата вода и с канализационната система.
  • Умивалник със смесител – свързва се със студения и топлия водопровод и с канализацията.
  • Тоалетна чиния – свързва се със студената вода и с канализацията.
  • Перална машина – трябва да се свърже със студения водопровод (някои модели изискват да бъдат свързани и с топлия) и с канализацията.

В много случаи е възможно да се инсталират и друга санитария. В продуктовата им документация трябва да се види какви точно комуникационни свръзки са необходими за тяхното включване към водопреносната мрежа, за да се предвиди предварително как ще бъде изградена цялата ВиК инсталация. При положение, че сме предвидили всеки детайл и какви санитарни уреди ще се инсталират може да се пристъпи и към покупка на всяко едно изделие, от което ще бъде изградена водопреносната мрежа (тръби, шрангове, фитинги, свръзки, спирателни кранове и т.н.). Ще може да се пресметне, какви, с каква дължина и колко тръби ще са необходими.

За да се изчисли точно колко тръби, фитинги и други приспособления ще са необходими при създаването на тръбопровод в тоалетната, банята и кухнята, трябва да се определи методът на разположение. Експертите ги разграничават до 3 метода:

  1. Последователно – този метод може да се смята за най-лесният за изпълнение, трябва само да се свържат последователно всички санитарни уреди (уред след уред). При този способ няма нужда от допълнително оборудване, достатъчно е да се използват най-популярните фитинги. Единственият минус на последователното разполагане на тръбите, който много хора пренебрегват, е пониженото налягане при едновременното използване на няколко санитарни уреда.
  2. Разположение с използване на колектори – този метод изключва понижаване на напора във водопровода при едновременно използване на няколко устройства. Свързването се случва с използването на отделни участъци от тръбопровода. Заедно с това се облекчава и ремонтът. При повреда на тоалетната чиния или мивката няма нужда да се изключва цялата система (при всеки извод се поставя спирателна арматура).
  3. С използване на преходни розетки – този способ е трудно да се направи от сам човек, имайки предвид, че се използва само от опитни техници. Този метод не се използва в бита.

Ако трябва да говорим за канализационните тръби, тук работата е много по-проста. В повечето случаи от тръбата за мръсния канал до най-далечния санитарен уред се монтира магистрала. Всички останали устройства се свързват към нея с помощта на специални фитинги.

Подготвителен етап преди изграждането на ВиК инсталацията

След прикючване на избора на схема за разположение на тръбите трябва да отдели внимание и на още няколко важни за подготовката неща. Преди всичко се съставя предварителна схема на разположението на всички комуникации. Заедно с това трябва да се вземат предвид и някои съвети от експертите, в частност:

  • Когато правите чертеж, направете така, че тръбите да не се пресичат.
  • Когато избирате място за разполагане на канализационните и водопроводните тръби, трябва да ги инсталирате колкото се може по-близо една до друга. В този случай ще можете да скриете всички комуникации в кутия или с декоративни панели.
  • Трябва да планирате така, че след като всички санитарни възли бъдат монтирани да можете да достигнете лесно до всички гъвкави връзки, в случай че се наложи да ги подменяте.
  • Не усложнявайте системата. Така ще Ви е по-лесно да контролирате работата на комуникацията и да реконструирате или ремонтирате в бъдеще.

Освен това на предварителния етап трябва да изберете от какъв материал ще са тръбите, които ще използвате.

Етапи на работата при изграждането на ВиК иснталация

  • Започнете от началото на системата – първо се поставя контролен вентил;
  • След това монтирайте филтър за грубо пречистване;
  • След това се монтира водомер и (ако искате) филтър за фино пречистване;
  • После може да се пристъпи към поставяне на колектори или да се проведе последователно свързване на санитарните възли.

При монтирането тръбопроводът трябва да се закрепи към стената с помощта на скоби.

Ако говорим за канализационна система, то първо се свързва мръсният канал с магистрална тръба. Тази магистрална тръба се „опъва“ до последния санитарен възел, но не се монтира напълно. Ако в банята или тоалетната има повече уреди, които трябва да се свържат с канализацията, те ще трябва да се свържат с тази магистрална тръба. Тези връзки се правят с помощта на тройници и отводи.

При монтирането на канализационни тръби е важно да се направи наклон към мръсния канал. Нивото на хоризонталния наклон не трябва да е по-малко от 1 см на метър тръба. За свързването на санитарните възли към магистралната (основната) тръба може да се използват гъвкави връзки. Тези конструкции облекчават дейностите по монтажа. Канализационните тръби, също както и водопроводните, се закрепват на стената с помощта на клеми, скоби или други подходящи крепежни елементи, които се избират индивидуално спрямо случая.

Основен ремонт на баня и тоалетна

Ремонт на баня гр. Пловдив. След като приключим с ВиК инсталацията можем да пристъпим и към една от най-трудните ремонтни дейности, а именно ремонтът на банята. Защо ремонтът на банята е труден ли? Ремонтът на баня е и най-скъп! Първо самото редене и лепене на плочките, както и нивелацията, наклона и фугирането на плочките изисква особена точност и сръчност, с една дума “майсторлък” и опит. Второ ако в проекта ни предвижда и монтаж на душ кабини, душ системи, вани и сложни структури за вграждане то вече говорим за доста сложен и трудоемък проект за баня. Преди да направим обличане на тръбите с влагоустойчив гипсокартон и монтираме плочките е изключително важно повърхностите в банята да бъдат изравнение със замазки, като прет това време се вгражда и сифонът. След като замазката е вече изсъхнала веднага след нея правим хидроизолационни замазки. Това е изключително важно, защото няма да позволи напластяването с плесен и мухъл на съседните на банята помещения. Следващият етап от ремонтът на банята е грундирането на стение, което ще спомогне за слепването на плочките с лепило. Прецизността на полагането и нивелирането на плочките в банята е много съществена, както и правилното фугиране с подходящ материал, за да не дадем възможност между плочките да се образува мухъл. Паралелно с лепенето на плочките монтираме и душ смесителите и структурите за вграждане, ако са за вграден монтаж. Същото се отнася за остланалите санитарни уреди като душ кабини, тоалетни чинии и т.н, т.е. в зависимост от тяхната схема за монтаж се предвижда дали ще се вграждат паралелно с лепенето на плочките или ще бъдат монтирани след това. Накрая идва ред на довършителните монтажи в банята. Той включва монтаж на микви, мебели за баня, осветление, огледала, вентилатор, бойлер, аксесоари за баня и други електроуреди за външен монтаж като пералня, сушиня, конвектор.

Независимо дали имате нужда частичен ремонт или от изграждане на нова баня, Ние сме готови да отдадем времето и опита си изцяло на Вас, защото качествено направеният ремонт на баня е от изключително значение за всеки дом.

Отлични майстори за цялостен ремонт на Вашата баня

Банята играе своята уникална роля във всяко жилищно пространство. Тя трябва да е оазис на спокойствието и да осигурява една релаксираща среда, но също трябва да бъде функционално пространство, което е практично, удобно и сигурно за ползване.

Когато това не е така, се изправяте пред предизвикателството да ремонтирате и реновирате банята. В зависимост от мащаба на промените, може да се наложи основен или частичен ремонт. Ние сме специализирали в ремонти в банята и предлагаме правилните стъпки, за да бъде ремонтът на вашата баня успешен.

 

Нашият екип от професионални майстори е готов да превърне вашите идеи за банята в реалност. От малките корекции до основен ремонт на банята, от преходен към съвременен дизайн, ние ще превърнем настоящата ви баня в пространство, което отговаря на вашата визия и нужди.

Последователност от стъпки и етапи, които следваме при всяко изграждане на нова баня

  • Демонтаж на отпадъчната санитария и електроуреди / ако ще правим основен ремонт и обновяванае /
  • изкъртване на стар теракот и фаянс, смяна на основните тръби ако е нужно;
  • извозване на строителните отпадъци
  • полагане на ВиК и Ел. инсталациите— тръби, проводници и други
  • полагане на мазилка или влагоустойчив гипсокартон по стени, обличане на ВиК иснталацията с гипсокартонова конструкция, шпакловки таван или окачен таван с лунички (ако клиента желае);
  • полагане на изравняващи замазка по пода на банята;
  • полагане на хидроизолация и хидроизолационни ленти
  • редене и лепене на фаянс и теракот
  • изграждане на окачен таван с лунички (по желание)
  • монтаж на санитарни уреди като моноблок, мивка, смесител, душ, шкафове, огледала и др.
  • Монтаж на душ системи, душ кабини, душ панели, хидромасажни душ инсталации, вани и др.

Монтаж на външна топлоизолация

Извършваме цялостно изграждане и монтаж на външна топлоизолация – подготвителен процес за подготовка на фасадните повърхности, лепене на топлоизолационните материали и довършителни пороцеси като полагане на мазилки и боядисване.
 

След монтажът на дограмата, или поне малко преди самия монтаж, спокойно може да се пристъпи към монтажът на външната топлоизолация. Външната топлоизолация се прави с помощта на скеле или с алпиниски способ. Разбираемо е, че при ниско строителство първият вариант е за продпочитане, което дава възможност за малко по-съкратено време за извършване, отколкото алпинисткия способ. Да не говорим, че откъм безопасност скелето е за предпочитане. Преди да се пристъпи към лепене на топлоизолационните плочи външната фасада се почиства добре, старата мазилка се сваля. Ако е необходимо се замазва с бетон там където има пукнатини и дупки. Повърхността трябва да е много добре изчустена от мръсотия, неравности и наслоявания. В някои случаи при ниско строителство се изиства и с пароструийка. Преди да се започне с лепенето на плочите се прави хоризонтална равнина с ъглови шини, които служат и като нивелация за първия ред на плочите. Топлоизолационните плочи се лепят със специално лепило, след което се дюбелират и накрая се шпакловат с мрежа. След като изсъхнат, стените се грундират и се полага финишна мазилка. Тя бива минерална, полимерна, силиконова и силикатна. След като се приключи с лепенето на топлоизолационните плочи на фасадата се извършват редица довършителни процеси като замазки и мазилки, шпакловане, боядисване, лепене на фасадни облицовки. 

Митове за вътршната и външната топлоизолация

В строителните ремонти винаги е бил на лице въпроса за избора на монтаж –  топлоизолация за вътрешен или външен монтаж? Кой би бил по-добрия вариант ако искаме да постигнем идеални топлоизолационни качества на нашите помещения. И двата варианта имат своите добри и отрицателни качества. Да речем, че външната фасада на сградата е в някакъв определен стил и е забранено да се нарушава нейният външен вид се пристъпва към направа на вътрешна топлоизолация. Това е единственият вариант, който ни остава ако искаме да постигнем термо и шумоизолация в съответната сграда. Що се отнася до ефекта, който се търси – външната топлоизолация е по-добрият вариант, но и по-скъпият вариант. Главният недостатък на вътрешната топлоизолация е, че се губят ценни кв.м площ от помещенията. Вътрешната топлоизолация се прави с гипсокартон или фазер, а в не малко случаи и с лепене на топлоизолиращи плоскости като фибрам например. Длъжни сме да отбележим, че вътрешна изолация с фибрам не е по-добро решение, което пък от друга страна излиза по-евтино. В най-честите случаи вътрешната изолация се изгражда, чрез направата на метални или дървено конструкции, върху които се монтират гипсокартоновите плоскости. Има най-различни гипсокартонови плоскости в зависомост от преднасначението им като – влагоустойчив гипсокартон, огнеопорен гиспокартон и др., но за направата на вътрешна топлоизолация ще се спрем за момента на обикновения гипсокартон, който е най-евтин и най-комерсиален за използване. Най-често при изграждането на вътрешна топлоизолация се използват и термоизолиращи материали като каменна минерална вата или стъклена минерална вата. Варианта с каменна вата излиза по-скъпо, но качеството е по-добро, отколкото със стъклена вата. Реализациата за направа на вътрешната топлоизолация се извършва доста по-бързо, отколкото при външния вариант, тъй като не сме зависими и от външните метереологични усливия, а и ако се монтира скеле то времето за реализация на въшната топлоизолация се увеличава.
 

Последователност на монтажът на външна фасадна топлоизолация

Технологията, която следваме при монтажа на външна топлоизолация има следната последователност:
 
  • Почистване на фасадата от кухата и увредена мазилка;
  • Залепване на топлоизолационните плочи към стената – за целта се използва лепило за топлоизолация, съдържащо полимерни влакна против напукване. Топлоизолационните платна се закрепват към фасадата посредством лепило и дюбели. Лепилото се нанася „на гребен” с назъбена маламашка, като контактната повърхност трябва да бъде поне 40 % от повърхността на платното;
  • Довършителни процеси – Шпакловка, Мазилка, Боядисване.

Кои са най-често използваните термоизолационни материали?

Сред най-разпространените видове термоизолационни материали, използвани в жилищни, търговски или промишлени приложения, влизат:

Стъклената вата, която е високо ефективна, осигурява целогодишен комфорт и спестява енергия.

Изолация от земна вата, която е патентен продукт също е много приложима. Предлага се като стенна, таванна, подова и за звукоизолация. Екологично чиста и не причинява дразнене и сърбежи.

Полиестерна изолация, малко по-скъпо решение, но също много добро за хора, които трябва да избягват прахови частици. Много дълга гаранция за ползване.

Каменна вата, която е направена от базалтова скала, която на висока температура създава влакна, от които се правят изолационните ролки. Тя е много издръжлива и има отлични звукоизолиращи качества.

Сред другите използвани видове термоизолация влизат тази от отразяващо фолио, която е рентабилен вариант, безопасен и лесен за инсталиране, но е по-приложим при топъл климат с повече ползи за охлаждане на сградите.

Много ефективни са изолационните плочи, защото могат да създават стабилни вътрешни температури и минимизират топлинните загуби през зимата и осигуряват хладен летен дом.  Приложими са за тавани, стени, покриви, за подови конструкции, и за фабрична подплата в индустриални сгради.

Спрей пяната обикновено е по-скъпа от повечето други изолационни материали. Необходима е издухваща машина за инсталиране и обикновено се изисква обучен професионален монтажник, за да я инсталира.  Тя доставя херметично уплътнение, намаляващо въздушните течения във вашия дом и предотвратява растежа на мухъл.

МАЗИЛКИ, ЗАМАЗКИ, ГИПСОКАРТОН, ШПАКЛОВКИ

 
Гипсовите мазилки се правят в случаите, когато част от стените не са прави. В други случаи изправянето на стените (ако са много криви) може да стане с лепене на гипсокартонови плоскости диретно върху стените, в някои случаи се монтират и метални шини, върху които се монтира гипсокартона. Това се прави, защото ако нанесем твърде много гипсова мазилка върху много криви стени се рискува във времето да се получат пукнатини. При изправяне на стените с гиспокартон този проблем почти не се случва. За да не се получват пукнатини в стените и таване се използва и мрежа за заздравяване, която се лепи преди шпакловките. Поради проблема с напуканите стени в такива случаи, хората предпочитат, вместо мазилка, стените да се направят с гипсокартон. Предимството в този случай е, че става бързо и лесно. Гипсокартонът може да се монтира на конструкция, тогава няма мокри процеси и става по-здраво, но може и да се залепи с гипсово лепило. Недостатъкът е, че все пак стените са от гипсокартон, не са масивни. По отношение на таваните, отново могат да бъдат изпълнени с мазилка или гипсокартон. Конструкжиите с гипсокартон дават голямо предимство на нашето въображение. С гипсокартоновите конструкции на практика могат да се постигнат всякакви архитектурно-дизайнерски изпълнения с всякаква геометрия. Конструкциите намират широко приложение, при монтажът на скрито LED осветление например.
 

Направа на окачен таван с конструкция и монтаж на гипсокартонови плоскости

Окаченият таван с гипсокартонови плоскости ни дава възможност да постигнем термо и шумоизолация и на таванът на помещенията, откъдето се губи най-много топлина. Другото предимство на окачените тавани от гипсокартон е и възможността за изработка на красиви фигури с осветителни тела – лунички, led осветление, абаджури и т.н, пък и повечето от нас знаят, че най-много топлина се губи от тавана, особено ако не е изолиран. Дори дограмата и външната топлоизолация да са с много добри показатели, това не е достатъчно. Да не говорим, че ако апартаментър над вас не се отоплява редовоно или над вас е покривът на сградата то вашият апартамент ще страда от загуба на топлина. Като недостатък на окачените тавани са смаляване на помещението и влагането на допълнителни средства за направата му.

Извършване на изравняващи и самонивелиращи се замазки

Съществуват няколко вида замазки, в зависимост от това, какво искаме да постигнем или спецификата на обекта налага определен вид замазки. Ние ще се спрем на най-комерсиалният и най-често срешн вид – циментовите замазки. Също имаме няколко варианта на изпълнение, в зависимост от дебелината, която искаме да постигнем. Много уместен вариант е и полагането на фибрам заедно със полагането на замазката. Този начин позволява да извлечем допълнителна топло и шумоизолираност при пода на помещението. Друг вариант за постигане на изолация при замазките е използването на бетон-перлит, който притежава добри термо и шумоизолиращи качества.

Саморазливна замазка

Почти винаги преди полагането на подовите настилки – гранит, ламинат и т.н. се прави слой от саморазливан замазка, а ако става въпрос за ремонт на баня след замазката се използва и хидроизолация. По този начин повърхността идеално гладка, самонивелирана, което ще даде идеална основа за реденетето и монтажът на крайните подови настилки.. Независимо дали се спрете на циментова замазка или олекотен бетон, важно е преди полагането на паркета или ламината, да се направи саморазливна замазка, като преди и след нея е почти задължително да се нанесе грунд, в редки слуачи (при тераси и балкони) и хидроизолация. Грундът ще спомогне за доброто взаимодействие и контакт между мазилката и лепилото за плочките. При редене на ламинат или масив не се налага нанасяне на грунд или бетон-контактова смес. В други случаи ако не сме използвали фибрам за пода, за да се постигне изолация се използва и определен вид гипсокартон. Той се лепи директно за замазката, като преди това също се нанася налагане на грунд и/или хидроизолационни смеси.

Фино и декоративно шпакловане

Всички строителни процедури при извършване на ремонт завършват с козметични довършителни процеси. Това са крайните ремонтни дейности като полагането на шпакловки и полагането на декоративни мазилки
 
Шпакловките се делят на два основни вида: гипсова шпакловка и фина бояджийска шпакловка.
 
Гипсовата шпакловка служи за запълване на неравности до 10 мм. Прилага се върху бетон, зидария, газобетон или мазилка. Главната функция на гипсовата шпакловка е за изравняване на повърхността и за запълване на по-големи пукнатини, шлицове, деформации, грапавини, дупки, разклонителни кутии и други. Гипсовата шпакловка не е препоръчителна за изправяне на много криви повърхности. В този случай е необходимо да се направи гипсова мазилка.
 
Фината шпакловка се прави непосредствено преди боята или тапета. Тя е с дебелина 1-3 мм. и запълва най-фини пукнатини и драскотини.  Прилага се върху шпакловки, гипсокартон и гипсофазер. Бояджийската шпакловка е финишно покритие, като с нея се получава идеална гладкост и стената става като стъкло. Много хора подценяват тази шпакловка, като смятат, че могат да минат и без нея. За да се получи гладка основа и да изглежда наистина добре, тази шпакловка е задължителна.
 
Там, където има гипсокартон фугите се запълват и се слага гласфазерна лента, след което се шпаклова. След като сме приключили с фината шпакловка, стените и таваните трябва да се шлифоват. Обикновено се използва шкурка покрита с прах или абразивен пясък. Тя бива с различни номера като 120, 180, 220 и тн. Като по-високият номер е за по-фино шлайфане.
 

Декоративни мазилки

Възможността за използването на декоративни мазилки в днешно време като възможност за осъществяването на модерен и красив дизайн е една чудесна възможност за всички хора коренно да променят обстановката около себе си. Още повече, че има толкова богат избор на декоративни мазилки, че ще е трудно да се опишат вариантите.

Лавинообразното навлизане на пазара на все по-нови и разнообразни материали в нашата строителна практика в последнпо време напълно промени облика и представите и технологичните процеси, както направи работата на занаятчиите в пъти по-ефектна отпреди, а същевременно и много по-лесна и достъпна за неспециалистите по ремонтни дейности. Това в голяма степен се отнася и за мазилките, по-точно за декоративните мазилки, които са отлична алтернатива на лепенето на тапети.
 
Новите материали и технологии значително сведоха до минимум влагането на трудоемкост, замърсяването и внасянето на влага в строителната конструкция. Най-същественото, което те направиха е, че в много голяма степен изравниха възможностите на майстора-любител и на професионалния майстор с дългогодишен опит. В много случи предимството коренно се измести във фокуса на домашния майстор-любител, който по правило не е загубил навика си да черпи информация от специализирана литература, да се учи и да прилага наученото в практиката.
 
При полагането на мазилката съществено значение придава колко е равен зида преди полагането на мазилката. А тя не може да бъде друга, когато е от добре иззидани с тухли YTONG, например, от керамични тела с правилна форма и еднаква големина или след монтаж на топлоизолационни материали. Последствие мазилката се нанася на тънък с равномерна дебелина пласт и често пъти повече наподобява класическата шпакловка. Много е важно са се разбере, че мазилктата играе ролята на декоративен завършек, а не на съществен ремонтен процес, който има за цел да подравни или да запълни дупки и пукнатини. Така използването на сухи, готови смеси за декоративни мазилки е оправдано, още повече че те гарантират и отличния външен вид на измазаните с тях повърхности.
 
На нашия пазар вече има голямо разнообразие от готови сухи смеси за декоративни мазилки, производство на водещи световни производители като Henkel (Ceresit), Baumit или Knauf, макар че името на последната фирма сме свикнали да свързваме предимно с лидерската й позиция в производството на гипсокартон и гипсфазер. На пазара вече съществува доста голям избор на смеси и материали от готови мазилки, които не изскват особено голяма трудност за използването им.
 
Най-общо казано, готовите декоративни мазилки се делят на две големи групи: на минерална основа и на основа на изкуствени смоли. Мазилките от първата група се доставят във вид на суха смес, опакована в книжни торби. Те се приготвят непосредствено преди използването им чрез разбъркване с вода. Мазилките от втората група се доставят в пластмасови кофи и други подобни съдове и са готови за употреба без добавка на вода.
 
Мазилките се различават и по начина на оформяне на тяхната повърхност – чрез триене (влачене или драскане) или чрез формиране с помощта на профилен валяк.
 
Ефектът от грапавата, структурирана повърхност на мазилката може да се усили чрез умелото използване на цветови нюанси с фабрично оцветена мазилка, или пък оцветена на място с добавяне на подходящ за състава й оцветител. В големите магазини от типа „Направи си сам“ има щандове, на които се предлага голям асортимент от оцветители за всевъзможни бои и мазилки.
 
Тук ще се спрем само на основните, общовалидни принципи и техники за полагане на декоративните мазилки. Всеки производител обаче има собствени предписания и изисквания към подготовката на основата, полагането и обработването на произведените от него мазилки. Те трябва да се проучат и спазват.
 
Съвременните декоративни мазилки имат изключително ефектен външен вид и не случайно все по-често изместват масово използваните доскоро за декориране на стените хартиени тапети.

Подготовка на основата преди нанасяне на мазилката

Крайният резултат основно зависи от доброто състояние и правилната подготовка на основата преди нанасянето на декоративните мазилки. Тя трябва да бъде перфектно равна, гладка, здрава (да не се рони), суха и обезпрашена. Това лесно се установява чрез почукване, надраскване с твърд предмет или даже с пръстите на ръката – веднага си проличава дали песъчинките се ронят. Задължителна операция е почистването на повърхността на основата с твърда четка, включително и със стоманени телчета

Лепене и монтаж на подови настилки – гранитогрес, даянс, мрамор, технически камък, ламинат и мн. др. Монтаж на стенни облицовки

Технологията за полагането на стенни облицовки е почти същата като и полагането на подовите настилки от камък, мрамор, фаянс. Разликата е ако стенните облицовки са от ламинат, масив, PVC, стиропор, etalbont и други материали, които изискват различен тип монтаж – дали лепене със силикон и различни видове лепила или ще са с механичен монтаж с дюбели и специална изработка на конструкции – вариантите са много и е излишно да бъдат описвани. Ще се спрем само на лепенето на подови настилки и облицовки от камъчни материали, като най-често срещаните материали са гранитогресът, ламинатът и масивът (с всички тяхни разновидности).

Монтаж на гранитогрес и плочки в банята

Специализирани сме в монтирането на най-различни настилки от най-различни материали като част от довършителните работи при строителство на сградата, но и като ремонт по смяна на настилката във всяко едно помещение от дадена жилищна сграда, в офис, в заведение, в търговски обект и други. Нашата доминираща практика са ремонтите на баня, за които смеем да твърдим, че сме еди от най-добрите в бранша. Основният процес и т.нар майсторлък в един основен ремонт на баня са лепенето на плочки и ВиК инсталациите. Нашият огромен опит от реализацията на многобройни ремонти на баня ни дадоха неизменни и ценни умения, които ни помагат да се справяме с всяко едно предизвикателство, когато осъществяване ремонти на бани.
 
Етапите, които следваме при изграждане на подови настилки са:
  • Демонтаж и къртене на старите настилки / в зависимост дали помещението е имало такива /
  • При нужда за ремонт на баня къртене на стар теракот и фаянс, смяна на основните тръби ако е нужно, демонтаж на старата санитария;
  • Нивелация на повърхностите и със саморазливащи се мазилки (полагане на замазка по пода или стените и обработката им с хидроизолационни материали);
  • Полагане на мазилка или гипсокартон по стени, шпакловки таван (по желание);
  • Полагане на хидроизолация и хидроизолационни материали;
  • Грундиране и обработка на всички повърхности за лепене;
  • Редене и лепене на фаянс, теракот, гранитогрес, камък, ламинат, дърво, PVC и др.;
  • Монтаж на вътрешни и външни стенни облицовки;
 
Гранитогресът е съставен главно от бяла глина, като към нея се прибавя гранит, камък и други добавки. Неговият състав го прави твърде устойчив на влага, слънчеви лъчения и всички природни стихии – дъжд, сняг, вятър, градушки и други. Затова и неговот приложение като здрав и устойчив материал намира широко приложение и във външните монтажи, където метереплогичните условия и температури се менят постоянно.  Гранитогресът може да бъде полиран, огледален, матов, калиброван, или видимо грапав. Напоследък е модерна дигиталната технология, при нея материалът се принтира преди изпичането. Тенденция е да се постига релеф на дърво (дървесен декор), камък, бетон. Най-често срещани размери са 60/60 и 80/80. Дебелината му е различна, като най-срещаната е 10-12 мм. Гранитогресът е по-твърд и тежък от фаянса и теракота и следователно самото му рязане е малко по-трудно. Той може да се реди право или диагонално. В случай, че ремонтираме и балконите, то тогава там е по-добре да се сложи грапав гранитогрес и задължително да се използва флексово лепило за външни условия.

Паркет от масив

Без съменение дървото е класика в жанра, що се отнася за употребата му при подови настилки. Той е природен материал и като всеки природен материал подлежи на поправка и освежаване. Дървото има много добри изолационни свойства и е изключително подходящ за спални, детски стаи и всекидневни. Паркетът термоизолира пода и увеличава усещането за комфорт и уют. Най-често паркетът е от бук или дъб. В ремонтните дейности и монтажи тези 2 варианта на дърво се използват най-често. Подобно на ламината, паркетът не е влагоустойчив, съответно не е подходящ за антрета, влажни помещения и напълно несъвместим с бани и тоалетни. Друг недостатък при него е високата цена и поддръжка. Реденето му също става по-бавно в сравнение с по-евтината алтернатива – ламината. Има различни видове паркети. По-известните са модерните многослойни паркети и вече класическите унгарски паркети (рибена кост), английски паркети, версайски паркети, шахматни паркети и тн. Лепенето и тук е за предпочитане, отколкото нареждането. Да, един ден по-трудно ще се махне…, но кога ли ще дойде този ден и дали изобщо някога ще искате да го махнете? Веднъж като го изциклите и лакирате, паркетът става почти като нов.

Ламиниран паркет

Ламинираният паркет е най-шрокоизползваният материал в строителството и интериорните решения, поради ниската му цена и огромният избор на варианти. Ламинираният паркет представлява изкуствено ламиниран паркет, който имитира текстурата на дърво и други естествени материали. Ламинатът е подходящ за помещения с ниска влажност. Препоръчително е да се направи саморазливна замазка, преди полагането на ламинирания паркет, за да се получи една наистина добра основа. Предимствата на ламината пред останалите подови настилки е ниската му цена и бързия монтаж. Той се полага по два основни начина. Единият е като се реди по така наречената система „click”, посредством зъб и жлеб, а другият е като се лепи. Въпреки, че в последно време стана много популярно да се реди, тъй като става по-бързо и лесно, истината е, че само с лепене може да се постигне наистина здрав под, който по никакъв начин няма да се движи или надува. Кога се монтира ламинатът? Най-правилно е да се монтира, след като са боядисани стените, но преди да са сложени интериорните врати. Бива в различни дебелини, като най-практичните са 8-9 мм., по-тънките не са за предпочитане.
 

Проектиране, изработка и монтаж на Вашата нова кухня по индивидален проект и дизайн

Изработка и монтаж на нова куня за гр. Пловдив и близките населени местаНие като майстори с дългогодишен опит в сферата на комплексните вътрешни и външни ремонтни услуги извършваме и цялостно проектиране на Кухни по поръчка за Нашите клиенти, като нашата основна цел е да бъдем полезни във всяко едно отношение при организирането, подготовката и реализирането на всяко една стъпко от ремонтния процес. За целта в редиците на нашият колектив присъстват и проектанти-монтажници на нови кухни за Вашият дом, за да бъдем главните виновници за осъществяването на Вашият семеен уют. Преди самият монтаж на кухнята е наложително първо да се залепят плочките, преди съществения монтаж на кухнята. Това се прави ако гърба на кухнята няма да е с плоскости.
 
Нашият майстор-проектант ще Ви опъти с редица съвети за изграждането на Вашата кухня от началния етап на проекта – оформлението, избор на материалите и покритията, подходящи търговци на кухнески материали до изработката и окончателното му финализиране.
 
Изграждането на нова кухня има няколко последователни процеса:
  • Проектиране на кухнята – този начален елемент от процеса по обзавежане с нова кухня включва детайлно планиране, взимане на размери, изчисления и най-важното яснота за дизайна, който в крайна сметка нашият клиент иска да постигне. Нашите проектанти на кухни ще Ви насочат чрез детайлни консултации и препоръка за подходящи магазини за кухненска мебелировка. Една от фирмите, с която работим, предлагаща кухненско обзавеждане и електроуреди за вграждане е фирма Andi Design гр. Пловдив. Те предлагат огромен избор от плотове и гърбове за кухня, вратички за кухня, аксесоари, обков, мивки, смесители и електроуреди. Тоест всичко без самата конструкция, която ще извършим ние. На практика богатият избор от материали за кухня ще Ви бъде подсигурен от Анди Дизайн ЕООД. Те ще Ви осигурят дизайна, а ние ще се погрижим за самата конструкция;
  • Монтажът на конструкцията;
  • Монтажът на плотовете, гърбовете, вратичките, обкова, дръжките;
  • И накрая монтажът на мивките, смесителите, електроуредите;
 

Довършителни ремонти

Довършителни ремонтни услуги. Довършителните ремонти представляват последни и финални ремонтни процедури, които придават крайния завършек след всеки основен, строителен ремонт. Целта на довършителния ремонт е да заличи грубите дейности от основия ремонт.

Мазилки, Шпакловане, Боядисване, Монтаж на кухня, Монтаж на електроуреди, Монтаж на ел. контакти, ел. ключове, осветление, интерирни врати и др. крайни елементи

Всеки един ремонт, частичен или основен стартира с голям брой поетапни стъпки, планиране и подготовка за същинската му реализацията. Още в началото се започва с хамалските и демонтажни действия (разглобяване и изнасяне на мебели), последвани от същинската и основна част от ремонти – строителните действия, и накрая се приключва с довършителните ремонти. Целта да карайните, довършителни процедури е да се прикрият всички дефекти от същинската част на ремонта чрез полагане на шпакловки, декоративки мазилки, лепене на табети, боядисване, монтаж на лайсни, прагове и т.н. Няма как да минем и без инсталирането на всички крайни елементи от нашата изградена електроинсталация – контакти, табло (за външен монтаж), ключове, осветителни тела, санитария, електроуреди и др. Няма и как да пропуснем монтажът на новата кухня, заедно със всички прилежащи и съставни елементи – мивка, смесители, уреди за вгаждане и т.н.
 
При нужда от електротехници за монтажът на крайните ел. елементи, монтаж на мебели, монтаж на електроуреди, огледала и др.консуматив може да ни потърсите чрез линковете за контакт:
 
 
 
 
 

Защо да изберете нашите услуги за Вашият основен ремонт в гр. Пловдив и близките населени места

Има много майстори за ремонтни услуги, които предлагат своите услуги на всякакви места – интернет, от препоръки и т.н. Доста често, а и вероятността през жилището Ви да минат голям брой всякакви майстори с кратък стаж и слаби практически знания за огледи и оферти ще е доста голям, да не говорим, че търсенето и наемането на майстори за ремонтът Ви ще е доста сложен и дълготраен. При ремонтните услуги е доста срещано явление, при което за един строителен ремонт се ангажират няколко типа майстори, при който всеки поема ангажимент за опреден вид дейност (ел., вик, плочки, монтаж на гипсокартон и т.н.), при което настъпва объркване, загуба на време и лутане в търсен на фирми и по обяви. Да не говорим, че в този бранш има не малка вероятност да попаднете и на проблемите с “ремонт на ремонта” или казано с няколко думи един майстор си оставя ръцете, а следващият “ще обравя проблемите на предишния майстор“. Да речем, че се намерите нужните майстори за Вашият ремонт то най-вероятно ще сте в ситуация, при която един или повече техници ще поемат къртенето и хамалските дейности, други ще се погрижат за ВиК-то, трети за Ел. инсталацията и т.н. Най-удобният вариант е да се търсят услугите на една фирма или бригата, която ще се наеме да свърши всичко това. От една страна ще спестите доста време в намирането на подходящите хора, които да извършат всичко това, и от друга страна ще спестите не малко сума пари от трудовите услуги, тъй като офертата за ремонтните услуги при наемане на майстори с едно позвъняване, които да извършат целият ремонт ( ремонти Пловдив ) ще е доста по-ниска, отколкото ако плащате поотделно за всяка ремонтна услуга!
 

Изберете ли нас – избирате професионални майстори за цялостни ремонтни дейности

Ние ще се погрижим извършването на Вашият ремонт на бъде направен изключително качествено, прецизно и на нормална цена.

Строителни ремонти Пловдив. Нашите услуги включват всички видове вътрешни и външни ремонтни услуги, които извършваме между приключване на грубия строеж до нанасянето в жилището или каквато и да е била сграда. Това означава, че всички няма да се налага да търсите отделни майстори, което е ще Ви спести време и пари. Ние ще се погрижим, както за основните ремонтни дейности (грубия, строителен ремонт), така и в всички видове довършително-крайни ремонти (шпакловане, боядисване, електро и т.н.). Имаме солиден, практически опит от над 20 години и богато портфолио със завършени проекти – от малки апартаментни ремонти, до комплексни ремонти на семейни хотели и корпоративни сгради, магазини и заведения.